NY MEDISIN TILGJENGELIG: Semaglutid (Wegovy) fra Novo Nordisk er nå tilgjengelig for norske pasienter med fedme og overvekt, men foreløpig uten refusjon. Selskapet opplyser at Legemiddelverket for tiden gjennomfører en metodevurdering for å vurdere om kravene til refusjon møtes.

Ny slankemedisin på resept i Norge

Norge er et av få land der overvektige nå kan få slankemedisinen Wegovy forskrevet, melder TV 2. Ikke alle er begeistret.

Publisert Sist oppdatert

Slankemedisinen har vist lovende resultater, med vektreduksjon på 20 prosent eller mer for hver tredje person som har testet medisinen.

Ifølge en pressemelding fra Novo Nordisk administreres semaglutid 2,4 mg (Wegovy) som en ukentlig injeksjon. Legemidlet, som er en såkalt GLP-1-analog, reduserer appetitten og forbedrer spisekontrollen.

Legemiddelet er indisert som et tillegg til livsstilsintervensjon, for voksne pasienter med fedme (BMI ≥30 kg/m2 ) eller overvekt (BMI ≥27 kg/m2 til <30 kg/m2 ) og forekomst av minst én vektrelatert komorbiditet.

Selskapet opplyser at Statens legemiddelverk (SLV) nå gjennomfører en metodevurdering for å vurdere om legemiddelet tilfredstiller kravene til offentlig finansiering for bruk av legemiddelet over blåreseptordningen, for en avgrenset pasientpopulasjon.

Produsenten Novo Nordisk bekrefter overfor TV 2 at Wegovy kan skrives ut til nordmenn for behandling av overvekt, fra denne uka. Norsk forening for allmennmedisin understreker at dette ikke løser overvektsproblemer.

– Vårt førstevalg vil alltid være å gi gode råd om livsstilsendringer. Det å bruke medikamenter har alltid en risiko for bivirkninger, og det løser på ingen måte det egentlige problemet til hvorfor overvekt oppstår, sier leder Marte Kvittum Tangen, til kanalen.

I oversikten over bivirkninger i Felleskatalogen nevnes hodepine, kvalme, diaré, oppkast, luft i magen, slapphet, hårtap og gallesteinsanfall som vanlige bivirkninger.

Det Europeiske legemiddelverket godkjente medisinen for ett år siden. Stor etterspørsel medførte at den ikke ble tilgjengelig i Norge før nå.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS