STORT POTENSIAL: Evoqs teknologi NanoDisc er ifølge en pressemelding fra Gilead designet for å muliggjøre lymfe-målrettet levering av sykdomsspesifikke antistoffer, og har ifølge selskapet potensial til å endre paradigmet for behandling av autoimmune sykdommer.

Gilead og Evoq samarbeider om immunterapi mot leddgikt og lupus

Gilead sikrer seg gjennom avtalen de eksklusive rettighetene til Evoqs NanoDisc-teknologi, som skal brukes for å utvikle og kommersialisere immunterapi-produkter for revmatoid artritt (leddgikt) og lupus.

Publisert

Gjennom samarbeidet og lisensieringsavtalen mellom de to amerikanske selskapene er målet å avansere Evoqs proprietære teknologi for utvikling av behandling av de to nevnte sykdommene.

Avtalen kan potensielt ha en totalverdi på 658,5 millioner dollar, inkludert forhåndsbetaling, opsjoner og milepælsutbetalinger på tvers av alle programmer. I tillegg kommer royalties på eventuelle fremtidige produktsalg.

Retter seg mot lymfeme

Evoqs teknologi NanoDisc er ifølge en pressemelding fra Gilead designet for å muliggjøre lymfe-målrettet levering av sykdomsspesifikke antistoffer, og har ifølge selskapet potensial til å endre paradigmet for behandling av autoimmune sykdommer.

De to selskapene vil i henhold til avtalen samarbeide om den prekliniske utviklingen, og Gilead vil ha rett på eksklusiv lisensiering av teknologien for å utvikle produktkandidater for behandling av leddgikt og lupus. Gilead vil da ha det fulle ansvaret for både klinisk utvikling og kommersialisering.

Fortsatt umøtt behov

Flavius Martin, forskningsdirektør i Gilead, sier i en kommentar at det fortsatt er et signifikant umøtt medisinsk behov for personer som lever med inflammatoriske og autoimmune sykdommer, til tross for viktige fremskritt over de siste to tiårene.

– Vi er spente på å samarbeid med Evoq for å ytterligere ekspandere våre autoimmun-pipeline, med mål om å adressere behovene til personer som lever med disse sykdommene, sier han.

– Gilead har en utrolig merittliste innen terapeutisk utvikling og levering av innovative medisiner til personer i hele verden. Vi ser frem til å jobbe med Gilead-teamet for å avansere nye behandlingsmuligheter for pasienter med leddgikt og lupus, sier William Brinkerhoff, administrerende direktør i Evoq, i en uttalelse fra Gilead.

Powered by Labrador CMS