Ny TOPPSJEF: – Jeg ser frem til å bli en del av DNV Imatis, et selskap jeg lenge har beundret for engasjementet innen kundeorientert innovasjon, sier den nye toppsjefen Johan Folkunger.
Ny TOPPSJEF: – Jeg ser frem til å bli en del av DNV Imatis, et selskap jeg lenge har beundret for engasjementet innen kundeorientert innovasjon, sier den nye toppsjefen Johan Folkunger.

Han er ny adm. dir. i DNV Imatis - skal vokse selskapet internasjonalt

DNV Imatis har ansatt Johan Folkunger som ny administrerende direktør. Hans oppgave blir å lede selskapets ambisiøse internasjonale ekspansjons- og innovasjonsstrategi.

Publisert

Folkunger tar med seg over 20 års erfaring fra ledende, fremgangsrike virksomheter innen global helse og medisinsk teknologi. Hans kommer fra stillingen som adm. dir. i SpectraCure AB, det svenske Nasdaq-noterte selskapet som utvikler fremtidssystemer for behandling av interstitielle solide kreftsvulster. I løpet av de siste tyve årene har han hatt flere stillinger innen medisinske teknologivirksomheter, blant annet i Phillips Healthcare, MedCap AB og Ortivus Group.

Offensiv

– Johan er den rette personen til å lede DNV Imatis gjennom neste vekstfase, sier Liv Hovem i en melding. Hun er styreleder for DNV Imatis og leder for forretningsområdet Accelerator i DNV.

– Hans imponerende meritter innen skalering av teknologiselskaper i svært konkurransepregede offentlige og private helsesystemer internasjonalt, vil spille en avgjørende rolle i DNV Imatis’ ambisjon om å bli en betydelig aktør på det globale helsemarkedet.

DNV Imatis har ledet an både på det kliniske markedet og på pasientlogistikkmarkedet i Norge de siste to tiårene. Selskapets løsninger har også bidratt til økt effektivitet på sykehus i Finland, Sverige, Australia, Canada og Sveits. Selskapet ble kjøpt av DNV i 2021 som et ledd i den globale kvalitetssikrings- og risikohåndteringsleverandørens inntreden på det digitale helsemarkedet. DNV benytter sitt sterke varemerke og sin globale infrastruktur til å utvikle DNV Imatis internasjonalt samt innføre nye produkter og tjenester for den digitale helsetjenesten.

Beundret lenge

– Jeg ser frem til å bli en del av DNV Imatis, et selskap jeg lenge har beundret for engasjementet innen kundeorientert innovasjon, sier den nye toppsjefen Johan Folkunger.

– DNV Imatis-teamet har virkelig forbedret pasient- og personellopplevelsen for tusenvis av mennesker. Fremgangen er basert på de ansattes iherdige innsats for å forstå hva helsetjenesten trenger for å gjøre den beste jobben for pasientene sine. DNV Imatis’ fleksible teknologi muliggjør respons og omstilling som virkelig gjør en forskjell. Denne arven og kulturen danner grunnlaget for selskapets suksess, sier han.

– Jeg er glad for å kunne ønske Johan velkommen til DNV Imatis. Hans erfaring med å få det beste ut av kommersielle, tekniske og operasjonelle team, kombinert med evnen til å løse konkrete kundeutfordringer, vil gjøre ham til en god leder for selskapet. Jeg ser frem til å samarbeide med ham om å fremskynde den digitale omstillingen i helsevesenet», sier Morten Andresen, grunnlegger av DNV Imatis.

DNV Imatis

DNV Imatis bidrar til å fremskynde digitaliseringen i helsevesenet ved å hjelpe medisinske, kliniske og administrative avdelinger til å samarbeide mer effektivt. Dette skjer ved at DNV Imatis’ systemer integrerer og samler data fra alle områder av virksomheten på ett sted, samt synliggjør den på en enkel og lettfattelig måte, i sanntid. Personellet på sykehus, klinikker og andre helseinstitusjoner kan dermed koordinere pleie og omsorg, håndtere oppgaver og kommunisere mer effektivt, slik at pasientene får en sømløs opplevelse.

Powered by Labrador CMS