EGET SELSKAP: – Jeg er svært stolt av GE og GE Healthcare-teamenes arbeid for å forberede denne flott bedriften til å stå på egne ben som et industriledende, investerbart selskap med fokus på presisjonsbehandling, sier GE-sjef H. Lawrence Culp Jr.

GE Healthcare skilt ut i eget selskap

Spin-off-en har blitt skilt ut i et eget selskap kalt GE Healthcare Technologies Inc, og vil ifølge selskapet bli en global leder innen presisjonsmedisin.

Publisert

Siden onsdag har selskapet vært registrert på Nasdaq-børsen med tickeren (GEHC).

H. Lawrence Culp Jr, administrerende direktør i GE og i GE Aerospace, sier i en kommentar at den suksessfulle utskillelsen av GE Healthcare i et eget selskap markerer et viktig steg på veien mot å transformere GE til tre uavhengige selskaper som fokuserer på kritiske, voksende sektorer.

– Jeg er svært stolt av GE og GE Healthcare-teamenes arbeid for å forberede denne flott bedriften til å stå på egne ben som et industriledende, investerbart selskap med fokus på presisjonsbehandling, sier han i en pressemelding.

Han sier videre at man nå er i rute med og har tro på at de klarer å skille ut GE Aerospace og GE Vernova (energibedrift) som selvstendige selskaper tidlig i 2024.

GE skriver videre at de beholder 19,9 prosent av sin aksjer i GE Healthcare, og administrerende direktør Culp vil sitte som såkalt ikke-utøvende styreleder i GE Healthcare.

Powered by Labrador CMS