Må gå: 20 ansatte i Boehringer Ingelheim må forlate selskapet. Også Arnt-Ove Hovden som i dag er General Manager og Medical Director i Boehringer Ingelheim Norway må finne seg ny jobb.
Må gå: 20 ansatte i Boehringer Ingelheim må forlate selskapet. Også Arnt-Ove Hovden som i dag er General Manager og Medical Director i Boehringer Ingelheim Norway må finne seg ny jobb.

Boehringer Ingelheim sier opp 20 ansatte i Norge. Også sjefen går

- Hver tredje ansatte i Boehringer Ingelheim Norge må finne seg ny jobb når de fleste jobbene innen ledelse og support flyttes til Danmark og Nederland.

Publisert Sist oppdatert

Det forteller Arnt-Ove Hovden som i dag er General Manager og Medical Director i Boehringer Ingelheim Norway. Han er selv en av de som nå må ut på jobbmarkedet.

- Jeg blir i selskapet til vårparten for å trygge den store organisasjonsendringen som vi nå skal gjennom, men etter det må også jeg finne meg en ny jobb, sier han til HealthTalk.

- Dette er endringer som er store og dramtiske, men dette har vært en prosess som har pågått siden månedsskiftet april-mai. Det har ligget i kortene helt fra starten at jobbkuttene ville komme i lederstillingene, sier han. Alle i salg beholder imidlertid jobbene sine.

Noen av de oppsagte kan søke på nye stillinger hos Boehringer Ingelheim i København eller Amsterdam.

- Boehringer Ingelheim Norge vil nå bli ledet og driftet fra København. Men de fleste som jobber innen salg vil fortsatte i jobbene sine, sier Hovden.

Det norske teamet vil rapportere til nylig oppnevnte Country lead/Head of Sales Norway, Merethe Off.

Hovden sier at årsaken til den omfattende omorganiseringen først og fremst skyldes at Boeringer Ingelheim har gått fra å være et selskap som utvikler og selger legemidler rettet mot fastlegene til å bli en selskap med sykehusprodukter for mindre pasientgrupper. Boehringer Ingelheims pipeline er meget spennende, sier Hovden.

- Den norske organisasjonen har vært litt sårbar under ferier og sykefravær. Med den nye strukturen gjør det mulig for oss å bedre respondere på behovene til pasienter, kunder og lokale helse- og regulatoriske myndigheter, sier han.

Powered by Labrador CMS