SATSER STORT: – Med denne investeringen kan vi på en trygg måte skalere virksomheten, sier Farmasiet-sjef Elisabeth Haug. – Med sin fremtidsrettede forretningsmodell har de utfordret oss på en positiv måte, sier Mikael Holmqvist, sjef i automatiseringsselskapet Knapp.

Farmasiet automatiserer «plukk og pakk» - vil doble omsetning og antall ansatte

Norges største rene nettapotek har valgt det østerrikske selskapet Knapp for levering av en ny automatisert løsning for «plukk og pakk» ved selskapets lager i Vestby. Samtidig har Farmasiet store vekstplaner for årene som kommer.

Publisert

Gjennom avtalen med Knapp får Farmasiet to nye pakkesystemer - Central Belt System og Pack2patient. Førstnevnte kan håndtere løpende plukking av reseptbelagte legemidler og andre apotekvarer, og kan plukke opptil 9000 medisinpakninger i timen. Pack2patient sikrer riktig merking og kontrollering av pakningene.

Forskjellene vil bli store i forhold til dagens løsning: Gjennom dagens manuelle plukkesystem kan en effektiv person klare rundt 200 ordrelinjer i timen. Hele det automatiserte systemet fra Knapp vil ifølge pressemeldingen kunne håndtere mer enn 6000 ordrelinjer i timen. Normal håndteringstid fra ordre til ferdig pakket og adressert forsendelse vil være 10-15 minutter, og maks 30 minutter for de mest komplekse ordrene med reseptbelagte legemidler.

Løsningene er ifølge Farmasiet allerede i bruk hos både legemiddelgrossister og andre rene nettapotek gjennom hele Europa. Det nye plukk og pakk-anlegget bygges sør for Oslo i Vestby, og skal være i drift fra september i år.

Farmasiet har hatt en enorm vekst siden oppstarten i 2014, da under navnet Komplett Apotek, og omsetter nå for over en halv milliard kroner i året. Selskapet har fått flere hundre tusen nye kunder over de siste årene.

- For oss handler dette om å være forberedt på morgendagen. Med denne investeringen kan vi på en trygg måte skalere virksomheten, og nå ambisiøse mål både overfor våre kunder og eiere, sier administrerende direktør i Farmasiet Elisabeth Haug, i en kommentar fra selskapet.

Hun sier videre at Vestby er i ferd med å bli Norges mest spennende logistikksenter, og at det vil bli mange spennende arbeidsplasser på Farmasiets nye lager- og logistikkløsning.

– Med våre vekstplaner må vi ansette mange nye medarbeidere fremover, som sammen med automasjonen fra Knapp skal sørge for at vi leverer rå kundeopplevelser som er så gode at vi klarer å endre forbruksvanene i apotekmarkedet, sier Haug i en uttalelse fra Farmasiet.

Mikael Holmqvist, administrerende direktør i Knapp, mener Farmasiet er en perfekt oppdragsgiver for selskapet.

– Med sin fremtidsrettede forretningsmodell har de utfordret oss på en positiv måte. I prosjektet har vi sett at vi kan bidra med vår erfaring og velprøvde systemer, samtidig som prosjektet i seg selv bidrar til en videre utvikling av våre produkter og tjenester. Vi gleder oss til å se produktet i drift neste høst, sier han i pressemeldingen fra Farmasiet.

Powered by Labrador CMS