FORENER KREFTER: Administrerende direktør i Aleris, Anita Tunold, Daniel Sørli, gründer og daglig leder i Dr. Dropin og administrerende direktør i Volvat Medisinske senter, Per Helge Fagermoen melder seg inn i NHO og NHO Geneo.
FORENER KREFTER: Administrerende direktør i Aleris, Anita Tunold, Daniel Sørli, gründer og daglig leder i Dr. Dropin og administrerende direktør i Volvat Medisinske senter, Per Helge Fagermoen melder seg inn i NHO og NHO Geneo.

Aleris, Dr. Dropin og Volvat melder seg inn i NHO Geneo

De største private aktørene innen legetjenester slår seg sammen i NHO Geneo.

Publisert Sist oppdatert

De tre helseaktørene har til sammen over 2 200 ansatte og Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo, er stolt over å få disse tungvekterne med i NHO Geneo.

– Det finnes så mange muligheter for å bygge helsenæringen i Norge og den bør vi utnytte. Dessverre er det for øyeblikket en utfordrende politisk situasjon, som for eksempel regulering av de private allmennlegene, nullprofitt-utvalget, avvikling av fritt behandlingsvalg, fastlegekrisen og lignende. Dette vil til syvende og sist ramme pasientene. Når Aleris, Dr. Dropin og Volvat nå blir en del av NHO-familien er det et sterkt signal om at vi må samarbeide mer og ikke mindre på mindre på tvers av sektorer til det beste for fellesskapet, og for pasientene, sier Bekkemellem i en pressemelding.

Adm.dir i NHO Geno Karita Bekkemellem får nå tre tunge helseaktører med på laget.
Adm.dir i NHO Geno Karita Bekkemellem får nå tre tunge helseaktører med på laget.

Tydeliggjøre de privates rolle

Anita Tunold leder Aleris - et av Norges største private helseforetak med nærmere 800 medarbeidere i Norge, fordelt på 13 sykehus og medisinske sentre fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. Hun forteller at der er behov for å tydeliggjøre de privates rolle både som ekstra kapasitet for det offentlige og som privat alternativ for dem som ønsker det.

NHO Geneo

NHO Geneo er NHOs landsforening for helsenæring, velferd og oppvekst. Landsforeningen ble stiftet 29. mai 2022 og hadde før innmeldingen av Volvat, Dr. Dropin og Aleris, 1.050 medlemmer med 18.500 årsverk. NHO Geneo representerer bransjene Legemiddelindustrien, Melanor, Helse og velferd og barnehager.

– For å oppnå dette ser vi at det er hensiktsmessig med en arena som NHO Geneo med flere aktører som jobber mot samme mål. Den norske helsetjenesten er presset og står overfor enda større utfordringer i årene som kommer – og i en slik situasjon må vi ta i bruk alle gode krefter, private som offentlige, og tenke nytt – sammen, sier Tunold.

Felles stemme

– Volvat velger å melde seg inn i NHO Geneo for at vi sammen med de andre private aktørene skal få en felles stemme. NHO Geneo er en arbeidsgiverorganisasjon vi har stor tillit til at skal ivareta vår virksomhet, sier administrerende direktør i Volvat Medisinske senter, Per Helge Fagermoen.

Volvat Medisinske senter er Norges første og største private sykehuskjede. De er også et landsdekkende privat helseforetak og har 21 sentre/klinikker fordelt på ti norske byer med 1 148 ansatte og konsulenter som jobber i selskapene de eier.

Endret politisk landskap

– Etter at Dr. Dropin startet opp for over fem år siden har det politiske klimaet endret seg. Vi avlaster og komplementerer det offentlige helsevesenet med en rekke tjenester, men opplever at en del beslutningstakere ikke har tilstrekkelig kunnskap om hva vår bransje bidrar med. Det må vi endre på, og derfor er jeg glad for at de viktigste aktørene i bransjen nå forener kreftene i NHO Geneo, sier Daniel Sørli, gründer og daglig leder i Dr. Dropin.

Dr. Dropin er en privat legeklinikk som startet med allmennlegetjenester, men som de seneste årene har utvidet med en rekke spesialisttjenester og et bredere helsetilbud. De har 25 klinikker i drift i Norge, sysselsetter over 300 ansatte og har behandlet mer enn 1,5 millioner pasienter siden 2017.

Viktig støttespiller

- Vi ser frem til å være en viktig støttespiller for Aleris, Dr. Dropin og Volvat. Disse aktørene har over flere år bidratt til nytenking og innovasjon. Med en presset offentlig helsetjeneste ønsker vi – og våre medlemsbedrifter – at de privates kapasitet blir brukt på en klok måte, sier Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO.

- Vårt velferdssamfunn står overfor store utfordringer i tiden som kommer. Vi blir stadig flere eldre, samtidig som vi blir færre i jobb. Den utviklingen fordrer at vi videreutvikler den sterke tradisjonen vi har for en velferdsmiks, som har vært en suksessformel for Norge AS. Jeg vet at både Dr. Dropin, Volvat og Aleris er klare for å bidra, legger han til.

Powered by Labrador CMS