Fakta om coronautbruddet i Norge

24 coronapasienter var søndag innlagt på sykehus. Smittetallet er 0,67.

Vis mer

* 238 coronadødsfall er meldt til Folkehelseinstituttet (FHI). Gjennomsnittsalderen på de døde er 82 år, og 54 prosent er menn. FHI presiserer at det ikke alltid er mulig å vite om pasienten har dødd av eller med covid-19.

* 8.547 personer har fått påvist smitte av coronaviruset, viser Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) ved midnatt natt til mandag. Det er en økning på fem siste døgn.

* Gjennomsnittsalderen til dem som har fått påvist smitte, var fredag 46 år. 50 prosent er kvinner.

* Smittetallet, som viser hvor mange en smittet person i gjennomsnitt smitter videre, var 0,67 etter 20. april. Dette er de siste oppdaterte tallene fra FHI.

* 24 coronapasienter var søndag innlagt på sykehus, ifølge VG. Fredag var 22 personer innlagt på sykehus, viser oversikten fra Helsedirektoratet, som ikke lenger oppdaterer oversikten i helgene.

* Pasientene fordeler seg slik på de fire helseregionene: Helse sør-øst: 18, Helse Midt-Norge: 4, Helse vest: 1 og Helse nord: 1.

* Tre pasienter fikk lørdag behandling i respirator. Det er like mange som dagen før.

* I alt 219 pasienter hadde fram til fredag vært innlagt på intensivenhet, av disse er fem inneliggende. Gjennomsnittsalderen er 62 år, og 73 prosent er menn. Det er registrert 39 dødsfall ved intensivenhetene.

* 257.303 personer var fram til fredag testet for coronavirus i Norge.

* Natt til mandag er 118 sykehusansatte i karantene på grunn av coronaviruset, ifølge VG.

(Kilder: VG, Helsedirektoratet, FHI)

Les mer