DN: Kreftvaksineselskapet Ultimovacs henter 160 mill

Kreftvaksineselskapet Ultimovacs henter 160 millioner kroner i en emisjon. Blant dem som investerer ytterligere er Bjørn Rune Gjelsten og Stein Erik Hagen gjennom sine selskaper, skriver Dagens Næringsliv.

Vis mer

I følge DN har kreftvaksineselskapet Ultimovacs en markedsverdi på 1,1 milliarder kroner. Det norske legemiddelselskapet jobber med å utvikle vaksine mot kreft. Selskapets største aksjonær er investoren Bjørn Rune Gjelsten gjennom Gjelsten Holding med en eierandel 20,63 prosent. Stein Erik Hagens selskap Canica kontrollerer 8,01 prosent av selskapet. Nå henter kreftvaksineselskapet 160 millioner kroner i en emisjon. Blant dem som investerer ytterligere er Bjørn Rune Gjelsten og Stein Erik Hagen gjennom sine selskaper.

Ultimovacs ble grunnlagt i 2011 med utspring i forskning ved Oslo universitetssykehus, og utvikler immunterapi mot kreft, med kreftvaksine som hovedmål. Ultimovacs er et av de selskapene som er kommet lengst i utviklingen av en kreftvaksine. Selskapets vaksine, kalt UV1, gjør bevisste endringer i immunsystemet til pasienter slik at immunsystemet blir i stand til å kjenne igjen kreftceller og så drepe dem. Vaksinen som Ultimovacs er ment å ha effekt på 85 til 90 prosent av alle kreftformer.

Les mer