Nå: Besøksforbudet på sykehjem og sykehus oppheves

NTB

Epidemien er under kontroll. Nå oppheves besøksforbudet på sykehus og eldrehjem. Det er ikke lenger besøksstans på sykehjem og sykehus, opplyste helseminister Bent Høie (H) på onsdagens pressekonferanse

Vis mer

– Epidemien er under kontroll. Vi åpner for besøk i helse- og omsorgsinstitusjoner. Det er ikke lengre besøksforbud. Nå skal det legges til rette for at de som er innlagt kan få besøk, fra nybakte mødre til personer med demens.

– Dette er nå trygt, smitten er lav, sa helseministeren under regjeringens daglige pressekonferanse.

– Besøksstansen vi har hatt på våre helse- og omsorgsinstitusjoner, har rammet hardt. Mange eldre på sykehjem har ikke hatt besøk eller hatt begrenset mulighet for besøk, lenge. Det har vært tunge tider, sa Høie.

– Nå har vi fått epidemien under kontroll, og vi mener det er trygt og riktig at vi i større grad åpner opp for besøk i helse- og omsorgsinstitusjoner. Derfor har vi nå endret anbefalingene for sykehus og kommunene. Det er ikke lenger besøksstans, sa Høie.

Helseministeren understreket at helse- og omsorgsinstitusjonene skal legge til rette for at de innlagte kan få besøk så langt det er mulig og forsvarlig.

På føde- og barselavdelingene blir det også åpnet for at fedre kan være der for mor og den nyfødte babyen etter fødsel.

Les mer