Sivaprisen 2020 til Arctic Nutrition

Næringsminister Iselin Nybø overrakte i dag SIVA-prisen til bioteknologiselskapet Arctic Nutrition med base i Ørsta. Prisen på 250 000 kroner vil selskapet dedikere til forskning på normalisering av hjerneutvikling hos barn som fødes alt for tidlig.

Vis mer

Siva (Selskapet for Industrivekst) har de siste fem årene delt ut Sivaprisen for å løfte fram selskaper som har stor innovasjonsevne, gode resultater og vilje og ambisjoner om vekst og verdiskaping. Hvert år nomineres bedrifter som utvikler innovative produkter, tjenester, produksjonsmetoder, prosesser og løsninger som bidrar til grønn omstilling. I år var 26 bedrifter nominert, og fagjuryen valgte Arctic Nutrition som vinner.

Skal lage medisin mot psoriasis av silderognolje

Arctic Nutrition har utviklet en variant av silderognolje med høyt innhold av marine fosfolipider som er undersøkt i en klinisk studie på Haukeland Universitetssykehus. Pasienter med mild til moderat psoriasis fikk redusert sykdomsaktivitet av silderognoljekapslene. Studien ble publisert i Acta Dermato-Venereologica denne uken.

Ole Arne Eiksund, administrerende direktør i Arctic Nutrition er glad både for de positive studieresultatene og for SIVA-prisen: -Resultatene fra psoriasis-studien i Bergen gjør at vi har bestemt oss for å gjennomføre utvikling av et nytt legemiddel, og vi planlegger å bygge fabrikk i Ørsta for å kontrollere mest mulig av verdikjeden. SIVA-prisen er en stor stimulans i denne forbindelse. Vi har også god støtte fra Innovasjon Norge til legemiddelutviklingen.

Bildet: Hogne Hallaraker og Ole Arne Eikesun ta seiershoppet for Siva prisen 2020

Les mer