Vaccibody har økt markedsverdien med over en halv milliard kroner

Kreftvaksineselskapet Vaccibody har på tre måneder økt selskapets markedsverdi med 700 millioner kroner. Selskapet er nå verdsatt til 6,8 milliarder kroner og er med dette Norges mest verdifulle bioteknologiselskap.

Vis mer

Det skriver Dagens Næringsliv.

Selskapets mål er å utvikle en vaksine som mobiliserer kroppens eget immunforsvar i kampen mot kreft. Selskapets nye persontilpassede vaksine er så langt kun testet på 14 personer med kreft på senstadiet, men resultatene er lovende.

Aksjekursen er i dag på 120 kroner, men Pål Falck, aksjeanalytiker i Arctic Securities tror at aksjen kan stige mer. Han forteller at Vaccibody har et enormt kommersielt potensial hvis de lykkes siden vaksinen kan brukes mot mange ulike krefttyper. Selskapet ikke har gitt en klinisk oppdatering siden november i fjor, og at det ligger i kortene at en ny oppdatering er rundt hjørnet. Da vil investorer få et innblikk i hvordan de kliniske testene/studiene og de andre prosjektene til selskapet går, sier han til DN. – I tillegg starter de straks samarbeidsstudien med sveitsiske Roche, som det er knyttet forventning til, sier han. Han viser til at Vaccibody nå skal teste ut sin kreftvaksinene på pasienter sammen med den sveitsiske legemiddelgiganten Roche.

Les mer