Bioteknologi: Venstre feller en tåre og stemmer mot det de er for

Foto: NTB

Venstres stortingsrepresentanter får ikke stemme i tråd med sin egen overbevisning når Stortinget behandler endringene i bioteknologiloven.

Vis mer

– Det er visse nederlag vi gråter mer over enn andre, sier helsepolitisk talsperson Carl Erik Grimstad (V).

Det knyttes spenning til om deres regjeringspartner KrF vil lykkes i å stanse opposisjonens forslag om å liberalisere loven på en rekke områder, ved å overtale Frp-politikere til å bryte med eget parti i saken.

Om ikke Venstre var bundet av regjeringsplattformen Granavolden, kunne Grimstad og hans partifeller stemt i tråd med egen politikk og vært med å sikre flertall for oppmykingen.

– I det store og det hele ville vi stemt sammen med opposisjonen. Det er bare å ta et blikk på vårt program, sier Grimstad.

Likevel vil ikke partiets representanter få gi uttrykk for sin ærlige mening når de trykker på stemmeknappen i stortingssalen.

– Vi har sagt at vi står fast på Granavolden, det kan vi ikke fravike på en enkeltsak, selv om det er en sak av stor prinsipiell betydning, sier han.

Han påpeker at Venstre ville kommet dårlig ut av det hvis regjeringspartienes representanter fikk stemme fritt. Da ville partiet blant annet tapt pelsdyrsaken, påpeker han.

Bildet: Jonas Gahr Støre (Ap) og Carl-Erik Grimstad (V) under den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag.

Les mer