Lise Askvik gjenvalgt som leder i Helsepartiet

Lise Askvik ble under Helsepartiets landsmøte i helgen gjenvalgt som partileder. Lene Haug fortsetter som nestleder. Erik Hexeberg ble valgt til andre nestleder

Vis mer

Både Askvik og Haug var med å stifte partiet i 2017.

Under Helsepartiets fjerde landsmøte ble Erik Hexeberg, som er spesialist i indremedisin, valgt inn som partiets andre nestleder.

– Helsepartiets klare mål er å komme på Stortinget i 2021. Ingen andre partier har helse som sin fremste kampsak, og gjennom pandemien vil det tre stadig klarere fram hvilken kraft og makt helse har for hele samfunnet, sier Askvik i en pressemelding.

- Vi er svært glade for å ha Erik med på laget. Han har politisk erfaring, solid medisinsk bakgrunn og en stor arbeidskapasitet. Helsepartiets klare mål er å komme på Stortinget i 2021. Ingen andre partier har helse som sin fremste kampsak, og gjennom pandemien vil det tre stadig klarere frem hvilken kraft og makt helse har for hele samfunnet. Med Erik på laget er vi sterkere rustet til en langvarig og viktig valgkamp frem mot 2021, sier Lise Askvik.

Den nye nestlederen har allerede i snart et år arbeidet tett med Lise Askvik og Lene Haug for å utmeisle ny og nødvendig politikk for Helsepartiet.

- Selv om god helse er den mest grunnleggende forutsetningen for oss alle hele tiden, spør noen om vi «bare har helse» i Helsepartiet. Nei, vi har politikk for mye mer. I løpet av høsten 2020 vil vi vedta mer av vår politikk som viser hvordan Helsepartiet ser at vi kan få sunnere samfunn, en bedre ivaretakelse av grupper som i dag har svært vanskelige kår, og i tillegg rigge Norge for en sunn økonomi gjennom post-pandemiske tider som vil by på en rekke nye utfordringer både for helse, økonomi og arbeidsliv, sier den nyvalgte andre nestlederen.

Les mer