NY LANDSSJEF: – Jeg er glad og stolt over å bli med i AstraZeneca og være en del av et velrenomert selskap med dristige ambisjoner som virkelig jobber for å levere innovasjon og reell verdi til pasientene hver dag, sier Guro Bjøntegaard.

Guro Bjøntegaard blir ny landssjef i AstraZeneca Norge

Guro Bjøntegaard tiltrer i januar som ny landssjef for AstraZeneca i Norge. Dermed får AstraZeneca Norge en fullt dedikert landssjef innenfor det nordiske markedsselskapet.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er stolt over å ønske Guro velkommen til oss hos AstraZeneca. Nå som vi ansetter en fullt dedikert landssjef for Norge, ser vi frem til å kunne bidra ytterligere til det norske Life Science-miljøet. Med Guros erfaring fra Norge, Norden og Europa vil hun virkelig gjøre en forskjell, sier Anna-Lena Engwall, som er landspresident Norden og Sverige.

Som leder bringer Guro Bjøntegaard betydelig erfaring både i ledelse og ulike lanseringer fra et bredt antall terapiområder og markeder.

Guro Bjøntegaard kommer fra Novartis hvor hun har hatt en rekke lederroller, blant annet som franchisesjef for oftalmologi og luftveier med ansvar for de fire nordiske markedene, deretter som Franchise Head for Hematology i Europa og til slutt som General Manager for oncology i Østerrike.

– Jeg er glad og stolt over å bli med i AstraZeneca og være en del av et velrenomert selskap med dristige ambisjoner som virkelig jobber for å levere innovasjon og reell verdi til pasientene hver dag, sier Guro Bjøntegaard.

AstraZeneca investerer tungt innen forskning og innovasjon, og onkologiporteføljen har formelig eksplodert de siste årene. Her har selskapet produkter innen legemiddelkategoriene immunsjekkpunkthemmere, målrettet behandling, bispesifikke antistoffer, antistoff legemiddelkonjugater, og nå senest celleterapi og epigenetik.

Guro Bjøntegaard er utdannet som akupunktør og innen medisin og farmakologi, og er lidenskapelig opptatt av å bringe AstraZenecas medisiner til pasienter basert på en sterk, menneske-og-formålsdrevet samarbeidskultur.

Ny Sverige-sjef

I går ble det kjent at Per Alfredsson blir ny administrerende direktør for AstraZeneca AB og skal lede selskapets 7400 ansatte. Han tar over etter Katarina Ageborg som pensjonerer seg. Per Alfredsson er sivilingeniør i kjemiteknikk fra Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Per Alfredsson blir ny administrerende direktør for AstraZeneca AB

Per Alfredsson fortsetter dessuten å lede det globale produksjonsnettverket for biologiske legemidler som Senior Vice President for Biologics Operations.

Powered by Labrador CMS